ТОП Производители

Контакти

Нашата телефонна линия работи 24/7

Телефон: 0890 324 193

Свържете се с нас

Inosine (100x500mg) Pure Nutrition

Inosine (100x500mg) Pure Nutrition Покажи в цял размер

Инозин е любим продукт на всички атлети, защото:

  • дава повече сила и издръжливост;
  • транспортира повече кислород до мускулите;
  • поддържа синтеза на АТФ (Аденозин трифосфат);
  • подсилва имунната система;

Повече детайли

ABV0159

45,00 лв

 
 Състав
 Инозин
 Опаковка
 100 капсули в кутийка (500мг./1капсула)
 Размер на разфасофка
 Малка
 Дневна доза
(на база за 2000ккал/ден)
 2 капсули
 Грама в доза
 1
 

Inosine е пуринов нуклеотид, който се съединява с рибоза и формира изграждащите блокове на АТФ (aденозин трифосфат), ДНК и РНК, всички нужни елементи за генерирането на нови клетки и производството на енергия. АTF е основната единица енергия на клетъчно ниво и е важен за всички процеси, при които се произвежда енергия и кислород. Метаболично, Инозин е прекурсор на редица нуклеотиди и участва в обмяната на въглехидрати при цикъла на Кребс. 

Inosine е силен производител на Аденозин Трифосфат, който е основния източник на енергия в тялото. С производството на АТФ, Inosine влияе пряко върху повишаването на мускулната издръжливост и увеличава работоспособността на мускулите. Освен това, Inosine има и силно влияние върху обработката и доставянето на кислород до мускулните клетки. 
Inosine влияе върху сърдечната функция, подобрява обработването и транспортирането на повече кислород, което пряко води до увеличаване на аеробната издръжливост. Затова Inosine е най-подходящ за употреба преди физическа активност. Inosine е особено подходящ за спортове, при които се изисква голям аеробен капацитет, каквито са бягането на дълги разстояния, колоездене, плуване, някои колективни спортове.


Културистичната тренировка през летните месеци - за разлика от тренировките за сила и маса - е свързана с повишена плътност, което натоварва сърцето. Високите температури през лятото, обилното потене, повишеният прием на течности поставят допълнителни изисквания към сърдечния мускул и тогава употребата на инозин е задължителна. През лятото всеки иска да изглежда добре и работи усилено върху своята физика. Най-използваните добавки през този период са фет бърнърите. По-мързеливите трениращи използват термогенните, които топят мазнините дори без тренировка. Те обаче натоварват допълнително сърцето и затова за хора със сърдечносъдови проблеми не е за препоръчване да ползват термогенни фет бърнъри, въпреки че са получени от растителни източници. Някои дори прибягват до медикаменти: ефедрин, аспирин, кофеин. В такива случаи употребата на инозин е желателна с цел елиминиране риска от проблеми със сърцето.
Инозин действа като кардиопротектор като оптимизира сърдечната функция и помага за предотвратяването на сърдечни заболявания. Inosine стимулира и имунната система като неутрализира множество вируси и противодейства на вирусните инфекции. Именно затова Inosine се използва успешно за подсилване на имунната система и лечение при вирусни заболявания. 

Начин на употреба: Препоръчва се по 2 капсули от 1 до 2 пъти дневно преди тренировка.

 

Потребители закупили този продукт са купили също: