ТОП Производители

Контакти

Нашата телефонна линия работи 24/7

Телефон: 0890 324 193

Свържете се с нас

Esafosfina 5g/50ml (Есафосфина) Енергетик

Есафосфина като 5г. прах и 50мл. разтвор е известен енергетик за венозно приложение. Има изключително стимулиращо и бързо възстановяващо действие за всички активно и професионално спортуващи.Вече има БИОфосфина-за перорален прием!

Повече детайли

ABV0272

Наличност: Продукта вече не е наличен


Notify me when available

85,00 лв

Добави в количката
  • Производител: Biomedica Foscama, Italy
  • Опаковка: 5g.прах и 50ml. разтвор
  • Фармацевтично наименование: Fructose 1,6-diphosphate disodium-производно на фруктозата

 

Обща информация за Есафосфина/Esafosfina:

Есафосфина или т.нар. "Милански коктейл" е познат и широко използван в професионалния спорт енергетик за венозно приложение. Произвежда се в Италия и нашият сайт представлява директен вносител на продукта за българския пазар.

 

Действие: Esafosfina има изключително стимулиращо и бързо възстановяващо действие. Препоръчва се употребата му след тежки тренировки и значителни физически натоварвания. Подходящ за всички професионално спортуващи както за предсъстезателна подготовка така и за достигане на върхова спортна форма. Езафосфина има комплексно значение:


1. Оказва защитно действие на клетъчните мембрани като увеличава използването на калиеви йони от еритроцитите и снижава концентрацията им в кръвната плазма. Това повишава съотношението между външноклетъчната и вътрешноклетъчна концентрация на калиеви йони, което противодейства на процеса ацидоза.(състояние не повишена киселинност в кръвната плазма, pH>7,5)

2. Езафосфина способства кислородния обмен в клетките. Опитите показват, че Езафосфина повишава нивото на АТФ в кръвта и съдържанието на 2,3 ДФГ (2,3-дифосфоглицерат), който влияе директно на еритроцитите.

3. Езафосфина увеличава пластичността на еритроцитите и подобрява тяхната съпротивителна способност към хемолиза.

4. Езафосфина поддържа високо съотношението АТФ/АДФ, които отговарят за висок вътрешноклетъчен потенциал.

5. Езафосфина намалява исхемията, подобрява съкратителната функция на сърцето при хронична сърдечна недостатъчност. Медикаментът увеличава издръжливостта по време на физически натоварвания и подобрява ефективно работата на сърдечните мускули. Така че може са се приема за подобряване на сърдечната дейност като цяло. 

 

Дозировка и приложение: Препоръчва се инфузията да е под лекарско или треньорско наблюдение.

 

За допълнителни въпроси, консултации и поръчка, моля използвайте телефона на сайта, скайп или формата за контакти от хедъра!