ТОП Производители

Контакти

Нашата телефонна линия работи 24/7

Телефон: 0890 324 193

Свържете се с нас

Какви хранителни добавки да използваме,

за да подобрим постиженията и спортната си форма

 

Ако се огледаме днес из фитнес залите, може би ще забележим, че преобладват не здравеняците, а атлетичните и релефни мъже. Плочките са отново на мода: мощността, силата и най-вече размера като че ли минаха на заден план.... Ако Вашите цели са насочени към подобряване на спортното Ви представяне, трябва да включите на по-висока скорост и да се погрижите за Вашите тренировки, хранителен режим и добавки. Тук ще представим шестте хранителни добавки, които ще подпомогнат Вашето възстановяване, ще подчертаят размера и ще подобрят атлетичните Ви качества.

Медицинските екипи на повечето спортисти са включили в подготовката и възстановяването им различни добавки и медикаменти, за да постигнат желаните резултати. Тези амбициозни момчета следват последователно това, което лекари и треньори им препоръчват. В тази статия сме събрали няколко ключови добавки, информация за тяхното действие, колко, как и кога да ги приемате, за да достигнете оптимална спортна форма.

Качествен гейнър

Защо казваме „качествен“? Търсете гейнъри, които са произведени от известни компании с добра репутация, и които съдържат не само протеини и въглехидрати, а също така и добро количество витамини и минерали. Нормалните дози включват около 30 грама протеин и поне 100 грама въглехидрати или повече. Ако качването на килограми, е това, от което се нуждаете, за да издържите на натоварването от тежките тренировки, то качествен гейнър и солиден режим на хранене са задължителни.

Кога се приема: Когато се стремите просто да качвате калории, най-доброто време за ползване е между закуската и обяда и още една доза след тренировка.


Креатин

Рекламиран като „Светият Граал“ на хранителните добавки, креатин монохидрат е бил клинично доказан в безброй тестове, че увеличава силата, мощността, мускулната издръжливост, бързото възстановяване и дори помага да се подобри сърдечно-съдовата дейност. Независимо от спорта, с който се занимавате, ако искате да натрупате сериозна мускулна маса и сила, креатинът е задължителен.

Кога се приема: Преди и след тренировка по 3 до 5 грама. Не се тревожете за фазите на натоварване. Изследвания по темата посочват, че едни и същи резултати се отчитат за 30 дневен период със и без фаза на натоварване.

 

Мултивитамини и минерали

Ако спортната ви програма е изключително натоварена и ви се налага да тренирате усилено, то е изключително важно да приемате необходимото количество витамини и минерали, за да може тяло ви да си набява нужното количество микроелементи, за да може тялото ви да функционира правилно. Мислете за тези добавки като за начин на коригиране на всички недостатъци от интензивните тренировки, пропуснатите хранения, стрес и други необичайни състояния, които ви отдалечават от обичайния режим на хранене.

Кога се приема: Приемайте мултивитамините и минералите в края на деня с последното хранене. По този начин, докато спите, вашето тяло ще има необходимите изграждащи материали, за да се възстанови и расте.

 

Аргинин

Аргининът е основна съставка в продуктите с азотен оксид и има някои уникални спобности. Той може да подобри притока на кръв като играе ролята на разширител на кръвоносните съдове по време на физическа дейност и по този начин да се подобри преноса на важни хранителни вещества в организма, които да бъдат използвани за повишаване на ефикасността. Ако се комбинира с кофеин, който също може да се открие в повечето продукти с азотен оксид, може да се създаде синергичен ефект за още по-добри резултати.

Кога се приема: 30 минути преди тренировка и веднага след тренировка, но без кофеин. Дозата трябва да се определи от производителя.

 

Рибено масло

Рибеното масло е полезно не само за фитнес маниаците, но и за обикновени атлети и спортисти. Сред безбройните ползи на тези мастни киселини са: грижа за сърцето, грижа за ставите, контрол на теглото, подобрено кръвообращение, по-добра мозъчна функция, по-ефикасно производство на енергия, поддръжка на нервната система и още много други. Това ще ви помогне не само на игрището, но и ще подобри вашето възстановяване след натоварени тренировки във фитнес залата.

Кога се приема: Рибеното масло е безопасно за всекидневна употреба и нормалната доза за повечето атлети е 2 до 4 грама 2-3 пъти на ден.