ТОП Производители

Контакти

Нашата телефонна линия работи 24/7

Телефон: 0890 324 193

Свържете се с нас

Хранителните добавки, които си заслужават


Ако отворите някое списание и се загледате в рекламните карета, ще ви направи впечатление огромното разнообразие от различни типове хранителни добавки, които се предлагат на пазара. Не е учудващо, че културистите постоянно правят проучвания и търсят новини за актуални продукти и начините им на използване. Трудно е да се отсее цялата информация и да се прецени кои продукти ще ви свършат работа и кои ще бъдат загуба на време и пари. Оставете пилето, оризът и броколите настрана, защото в този материал ще ви кажем кои продукти трябва да бъдат част от вашата основна хранителна програма и на кои трябва да дадете шанс.

 

Суроватъчен протеин

Суроватъчният протеин е главата на фамилията на хранителните добавки и е задължителен за вашия арсенал за постигане на телесна маса. Като бързо разградим протеин, той е идеален за употреба преди и след тренировка. Той е богат на аминокиселините левцин, изолевцин и валин. Суроватката е безценна като бързодействащ мускулен катализатор и ви помага да изпъкнете, когато нещата се отнасят до възстановяването на мускулите и техния растеж. Препоръчваме използването на 20 грама протеин в комбинация с 30 до 60 грама въглехидрати преди тренировка и 40 грама в комбинация с 60 до 80 грама въглехидрати след тренировка. Приемането на суроватъчен протеин преди тренировка ще създаде анаболна среда в мускулите, a приемането му след тренировка ще позволи на суроватката да бъде още по-добре усвоена от мускулната тъкан.

 

Креатин

Креатинът е препоръчван от много атлети и изследователи като най-ефективната хранителна добавка, която е произведена. Широко разпространен и изследван, креатинът се препоръчва от повечето атлети в различни дисциплини и неговата ефикасност е легендарна. След като се пробразува в креатин фосфат в мускулите, тази хранителна добавка създава много анаболна среда в мускулната тъкан, която благоприятства за по-добър протеинов синтез. Обилната хидратация в мускулните клетки позволява достъпа на повече хранителни вещества и по този начин да спомагат за по-бързото възстановяване и изграждане на тъканите. Взимайте по 3 до 5 грама преди и след тренировка в комбинация с протеинови шейкове. Принципът тук е същия като с протеините: дозата преди тренировка трябва да подготви мускулите за предстоящото натоварване, а тази след тренировка ще улесни бързото възстановяване на тъканите и мускулните влакна.

 

Антиоксиданти и цинкмонометионин аспартат

Цинк, магнезий, витамин C и витамин E са жизнено важни за тялото, когато преминавате през интензивен тренировъчен процес. Антиоксидантите витамин C и Е ви помагат да се борите със свободните радикали и подсилват имунната система, което означава по-здравословен възстановителен процес и по-добри резултати. Цинкмонометионин аспартат помага да се увеличи инсулин растежния фактор-1 и силните тесторенови хормони, които да ви помогнат да постигнете масивната физика, която търсите. Тези две категории хранителни добавки са основополагащи. Няма да почувствате тяхното действие веднага като при креатина и кофеина, но те са от основно значение за здравето и доброто състояние на тялото. Антиоксидантите и цинкмонометиониният аспартат ви помагат да изградите здрава основа, върху която да изграждате тялото си.

 

Казеин протеин

Още един протеинов продукт, който в правилния момент може да се използва във ваша полза е казеинът. Това е бавноразграждащ се протеин за моментите, когато се нуждаете от по-дълготрайни запаси от аминокиселини във вашето кръвообращение. Хубаво е да се приема преди лягане с някои здравословни мазнини като ленено масло или натурално фъстъчено масло, за да се гарантира свободното освобождаване на протеини. Тъй като се разгражда бавно, казеинът е идеален за протеинов шейк по всяко време на деня, когато нямате възможност да се нахраните. Постоянния поток на хранителни вещества ще позволи на вашето тяло да се храни и ще снабдява мускулите ви с нужното. 20 грама казеин са чудесна добавка към протеинов шейк със суроватка, креатин и въглехидрати след тренировка.

 

Глутамин

Друга много необходима хранителна добавка е глутаминът, който е много изобилна аминокиселина в мускулната тъкан. Глутаминът има някои уникални свойства като отнемането на гликогена след тренировка, поддържане на имунната функция и повишаване на нивата на хормона на растежа. Също така може да намали умората, за да можете да тренирате по-усилено, по-дълго и да ви държи далеч от страховитото катаболно състояние.